Zabrze przestrzenią rozwoju

Talerz Miłosierdzia… z gwiazdami

15.02.2016

14 lutego br., w Łaźni Łańcuszkowej Sztolni Królowa Luiza odbyło się wyjątkowe wydarzenie pt. „Talerz Miłosierdzia… z gwiazdami”. W trakcie imprezy odbyła się prezentacja przepisu na mistrzowską zupę grochową Renaty Mauer – Różańskiej. Specjalnie dla gości przygotował ją Krzysztof Spętany, właściciel zabrzańskiej restauracji „Pod Kasztanami”.

Przepis ten jest częścią projektu jubileuszowego – kalendarza 2016 z przepisami gwiazd na ich ulubioną zupę, a także elementem urodzinowej kampanii społecznej pt. „Pomagamy ze smakiem”, która wystartowała 14 stycznia we Wrocławiu. Zabrzańskie gotowanie ze smakiem jest drugim z dwunastu zaplanowanych na ten rok wydarzeń – pierwsze odbyło się we Wrocławiu, kolejne zaś zaplanowano w Łodzi.