Powstaje „Zabrzański Przewodnik Kulinarny”

04.02.2021

Lokale gastronomiczne są ważnym elementem biznesowego potencjału Zabrza i istotnym uzupełnieniem jego oferty turystycznej, sportowej, kulturalnej czy naukowej. Niestety obostrzenia związane z pandemią spowodowały poważne utrudnienia w działalności naszych lokalnych restauratorów. Dlatego też Miasto Zabrze, obok dostępnych już narzędzi pomocowych, przygotowuje dodatkową inicjatywę mającą zwiększyć zainteresowanie ofertą zabrzańskich restauracji. Chodzi o „Zabrzański Przewodnik Kulinarny”, który będzie zawierał prezentacje oferty gastronomicznej w naszym mieście.

Publikacja zostanie upowszechniona wśród mieszkańców, przedsiębiorców oraz turystów.

Informacje o szczegółach akcji udzielane są przez Zabrzańskie Centrum Rozwoju Przedsiębiorczości pod numerem telefonu: 32/273-97-72 lub osobiście w budynku przy ul. Powstańców Śląskich 3. Chęć udziału w projekcie można zgłaszać do 10 lutego br.

Miasto Zabrze od początku pandemii oferuje zabrzańskim restauratorom wiele możliwości wsparcia, takich jak m.in. odstąpienie do pobierania czynszów za wynajem lokalu użytkowego od gminy i umorzenie lub odroczenie różnych opłat i podatków. Więcej informacji na ten temat znajdziecie Państwo w zakładce Dla Biznesu/ COVID-19. Zabrze wspiera przedsiębiorców.