Trwają obchody Światowego Dnia Zdrowia

07.04.2015

Światowy Dzień Zdrowia obchodzony w rocznicę powstania Światowej Organizacji Zdrowia, którą powołano do życia 7 kwietnia 1950 r., to okazja do uświadomienia wszystkim istotnych spraw dotyczących zdrowia publicznego.

W bieżącym roku, zgodnie z wytycznymi WHO, tematem przewodnim obchodów jest „Bezpieczeństwo żywności”, a towarzyszy im hasło: „Z pola na stół – uczyń jedzenie bezpiecznym”.
Światowy Dzień Zdrowia 2015 jest okazją do zwrócenia uwagi rządom, producentom, przedsiębiorstwom handlowym i społeczeństwu, jak duże znaczenie ma bezpieczeństwo żywności i jaką rolę każdy z tych podmiotów może odgrywać w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności, która trafia na talerze konsumentów.
Więcej informacji: http://www.who.un.org.pl/